Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Snurrer med hvidløg og persille

Snurrer med hvidløg, Snurrer, kanelsnurrer, meyer, brød med persille, hvidløgsbrød, madbrød

 

Da foråret er ved at regne væk, har vi tilbragt det meste af dagen indenfor. Nærmere bestemt i køkkenet, hvor det er blevet til de her fantastiske snurrer med hvidløg og persille. Opskriften er inspireret af Meyers kanelsnurrer, men tilpasset til det salte køkken.

Disse snurrer med hvidløg og persille passer perfekt til vinterens supper og sommerens grillmad, og de kan nemt ændres, så de krydderurter, der bruges i snurrerne passer til måltidet.

 

Ingredienser (ca. 20 stk.)

Dej
5 dl kold mælk
50 g gær
1 stort æg
200 g durummel
800 g manitobahvedemel (almindeligt hvedemel kan også anvendes)
1 spsk sukker
2 tsk fint salt
150 g smør

Fyld
100 g smør
1 frisk mozzarellakugle
5 fed hvidløg
1 bundt frisk persille
1 tsk salt

1 æg til pensling

 

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt æg, mel, sukker og salt. Ælt dejen godt sammen indtil den slipper skålen (ca. 8 minutter på røremaskine ved lav hastighed – længere tid ved håndkraft). Skær smørret ud i små terninger, og kom dem i dejen. Ælt dejen i yderligere 8 minutter. Lad dejen hæve i én time.
  2. Mens dejen hæver laves fyldet. Kom smør, persille, hvidløg, frisk mozzarella og salt i en minihakker eller blender, og blend det hele godt sammen til en ensartet masse.
  3. Når dejen har hævet i en times tid rulles den ud til ca. 30 cm x 60 cm. Fyldet smøres ud over hele dejen i et jævnt lag. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden trejdedel ind over den første (på den korte led), så dejen nu måler 10 cm x 60 cm. Rul nu dejen yderligere ud, så den måler ca. 15 cm x 60 cm.
  4. Skær dejen i ca. 20 strimler (3 cm brede). Sno hver stimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så der bliver 5-6 snoninger. Sno dejstrimlen rundt to gange om sig selv (se evt. hvordan Meyer gør), og hæft snippen i snurren. Sæt snurrerne på bageplader, og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
  5. Pensl snurrerne med æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter, og afkøl dem på en rist.

 

Snurrer med hvidløg, Snurrer, kanelsnurrer, meyer, brød med persille, hvidløgsbrød, madbrød

Snurrer med hvidløg, Snurrer, kanelsnurrer, meyer, brød med persille, hvidløgsbrød, madbrød



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *