Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Salat med krydderurter, avocado og granatæble

salat med krydderurter, avocado og granatæble, sommersalat, salat, madblog, tilbehør til oksekød, avocado, granatæble, spinat, krydderurter, salat med krydderurter

 

Vi elsker salater, og herhjemme er en salat en lige så vigtig del af måltidet, som eksempelvis kødet. Derfor forsøger vi også hele tiden at få nye ideer til salater, og i den her omgang blev det til denne lækre salat med krydderurter, avocado og granatæble. Rigtig skøn salat, der sagtens kan laves på forhånd.

Granatæbler er skønne i mange sammenhænge, men de kan være ret irriterende at have med at gøre. De har det jo med at farve hele ens køkken rødt. Derfor fjerner vi altid granatæblekernerne ved at dele granatæblet i to og komme det i en pose, der bliver lukket med en poseklemme. Skallen på granatæblet bliver herefter banket med en ske, og hvis der er nogle kerner, som ikke vil ud af skallen brækker vi det i mindre stykker. På den måde undgår vi et svinet køkken, når vi gerne vil spise de lækre granatæbler. 

 

Ingredienser
150 g babyspinat
1 bundt frisk persille
1 bundt frisk basilikum
1 avocado
1 granatæble
1 rødløg
1 håndfuld valnødder
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk akaciehonning
2 spsk olivenolie

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl spinat, persille og basilikum, og hak det groft.
  2. Halver avocadoen, fjern stenen og skær avocadoen i tern.
  3. Fjern granatæblekernerne fra skallen.
  4. Finthak rødløget.
  5. Hak valnødderne groft.
  6. Lav en vinaigrette af hvidvinsedikke, akaciehonning og olivenolie.
  7. Bland alle ingredienser godt sammen, og server salaten inden for 2 timer.

 

salat med krydderurter, avocado og granatæble, sommersalat, salat, madblog, tilbehør til oksekød, avocado, granatæble, spinat, krydderurter, salat med krydderurter



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *