Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Salade Nicoise med frisk tun

salade nicoise, sommersalat, fransk salat, tun, tunbøf, salat med tun

 

For et godt stykke tid siden lavede vi denne lækre Salade Nicoise med frisk tun fra Skagen Frisk. Den smager skønt, og får virkelig en til at længes efter sol og sommer.

Egentligt laves en klassisk Salade Nicoise med både friske bønner og oliven – vi havde ingen af delene, så derfor er hverken bønner eller oliven med i opskriften, men salaten blev alligevel rigtig lækker.

 

Ingredienser (2 personer)
2 tunbøffer
250 g salat (vi brugte feldsalat, men hjertesalat er også godt til)
100 g cherrytomater
3 æg
200 g små kartofler
Olie til stegning
Salt
Peber

Dressing
3 spsk olivenolie
1 tsk grov sennep
1 tsk honning
1 spsk hvidvinseddike
Skalen fra 1 citron
1 fed finthakket hvidløg
Salt
Peber

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne indtil de er møre. Lad dem køle helt af.
  2. Kog æggene i ca. 5 minutter, afhængigt af størrelsen. De skal være på stadiet mellem blødkogt og smilende.
  3. Halver tomaterne og kartoflerne, og skyl salatbladene godt.
  4. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen.
  5. Vend tomater, kartofler og salatblade sammen med dressingen, og fordel salaten på to tallerkener.
  6. Halver æggene, og placer dem på tallerkenerne.
  7. Varm en pande med olie godt op, og steg tunbøfferne i et minut på hver side. Krydr med salt og peber. Tunbøfferne skal have lidt stegeskorpe, men stadig være rå inden i.
  8. Skær tunbøfferne i tynde skiver, og fordel skiverne på tallerkenerne.

salade nicoise, sommersalat, fransk salat, tun, tunbøf, salat med tun

Dette indlæg er sponsoreret af Skagen frisk. Opskrifter, meninger og billeder er vores egne.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *