Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Ovnbagt laks med mandeltopping

ovnbagt laks med mandeltopping, laks, ovnbagt laks, frisk laks, laks i ovn, nem laks, laks med citron, tilberedt laks

 

Vi kan vist ikke komme udenom, at vi elsker at spise fisk. Især laks. Om det er koldrøget laks, varmrøget laks eller som her ovnbagt laks, så synes vi begge, at det er gudespise.

Her har vi lavet en ovnbagt laks med mandeltopping med både fisk basilikum og citron, som giver et sprødt crunch og lækker smag til laksen.

 

Ingredienser
1/2 lakseside
50 g groft hakkede mandler
3 spsk hakket, frisk basilikum
1 citron (usprøjtet)
50 g smør
1/2 dl rasp
1 spsk olie
1 tsk sukker
Salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
  2. Rist de grofthakkede mandler i lidt olie på en pande. Tilsæt herefter saften og skal fra citronen, og lad det få et lille opkog. Tilsæt sukker, og tag panden af varmen. Lad det herefter afkøle lidt og bland det herefter med den hakkede basilikum, smør og rasp (blandingen må ikke blive for tør).
  3. Toppingen fordeles herefter over laksen, som bages i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

 

ovnbagt laks med mandeltopping, laks, ovnbagt laks, frisk laks, laks i ovn, nem laks, laks med citron, tilberedt laks

 

Den ovnbagte laks er lavet med inspiration fra Skagenfoods opskrift på en lakseside med topping.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *