Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Kartoffelpizza med varmrøget laks

 

Vi har her til aften fået en fantastisk lækker kartoffelpizza med varmrøget laks! I weekenden var vi sammen med Emils familie i Nordjylland, hvor vi fik noget varmrøget laks med hjem. Vi synes at den varmrøgede laks skulle bruges på noget andet end en god rugbrødsmad, og resultatet blev denne virkelig lækre kartoffelpizza.

 

Ingredienser (2 stk.)
Dej
25 g gær
2,5 dl lunkent vand
3 + 1 spsk olie
1 tsk groft salt
200 g spelt
400 g durummel

Fyld
300 g kartofler
1 dl creme fraiche
2 kugler frisk mozzarella
2 stk varmrøget laks
Salt
Peber

Dild-valnøddepesto  
1 bundt dild
1 håndfuld valnødder
1 tsk salt
4 spsk olivenolie

 

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Kom 3 spsk olie og salt i, og tilsæt melet lidt ad gang. Ælt dejen godt sammen. Saml dejen til en kugle, som smøres ind i den sidste spsk olie. Lad dejen hæve i 45 minutter.
  2. Tænd ovnen på 250 grader.
  3. Del dejen i to, og rul dem ud til to runde pizza, og læg dem på et par bageplader.
  4. Fordel creme fraiche på de to pizzabunde. Krydr med salt og peber. Skær kartoflerne i tynde skiver, og fordel dem på bunden. Riv den friske mozzarella i mindre stykker, og fordel ud over bunden.
  5. Bag kartoffelpizzaen i ovnen i 10-12 minutter, indtil den er gylden og bunden er sprød.
  6. Imens laves dild-valnøddepestoen. Kom alle ingredienser i en blender, og blend godt sammen.
  7. Når pizzaen er færdigbagt fordeles den varmrøgede laks og dild-valnøddepestoen ud over kartoffelpizzaen.

 

Dette indlæg er sponsoreret af Skagen frisk. Opskrifter, meninger og billeder er vores egne.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *