Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Kærnemælkshorn

kærnemælkshorn, horn, horn med marcipan, marcipanhorn, kage, eftermiddagskage

 

Denne weekend har stået i hyggens tegn, og da vi havde en rest marcipan tilbage i køleskabet, som ikke blev brugt til julekonfekten, skulle der selvfølgelig bages kærnemælkshorn.

Disse kærnemælkshorn er helt traditionelle med marcipanremonce, men du kan helt sikkert også komme en klat hindbærmarmelade inden i sammen med remoncen, hvis det er det, som du har lyst til.

 

Ingredienser (32 stk.)
50 g gær
1 dl lunkent vand
150 g margarine
4 dl kærnemælk
2 æg
1 tsk salt
4 spsk sukker
ca. 850 g hvedemel

Remonce
200 g marcipan
150 g blødt smør
150 g sukker

Øvrigt
Lidt hvedemel til udrulning af dej
1 sammenpisket æg til pensling
10 finthakkede mandler til drys

Fremgangsmåde

  1. Først laves dejen til kærnemælkshornene. Start derfor med at opløse gæren i det lunkne vand.
  2. Smelt margarinen, og lad den afkøle en smule.
  3. Herefter røres gær, smeltet margarine, kærnemælk, æg, sukker og salt godt sammen.
  4. Hvedemelet æltes i lidt ad gang. Dejen må endelig ikke blive for tør – det er bedre, at den er lidt klistret, da dejen vil “suge” mere mel, når den skal rulles ud.
  5. Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid – indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.
  6. Imens laves remoncen ved at ælte marcipan, blødt smør og sukker godt sammen.
  7. Når dejen har hævet deles den i fire lige store dele, som alle trilles runde.
  8. Drys bordet med lidt hvedemel, og rul hver klump del ud til den har en tykkelse på ca. 0,50 cm.
  9. Skær nu hver dejcirkel ud i otte lige store dele, og kom en klat remonce på hver stykke. Rul nu hvert stykke sammen til horn.
  10. Placer kærnemælkshornene på en bageplade, pensl dem med æg og drys med finthakkede mandler.
  11. Bag kærnemælkshornene med det samme ved 180 grader i 10-12 minutter – eller indtil de er gyldne.
  12. Spis gerne de nybagte kærnemælkshorn, når de er kølet lidt af. Eller gem dem i fryseren, så kan de tages op, når du lige har lyst til lidt sødt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *