Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Fødselsdagsboller

fødselsdagsboller, boller, bolle, hvedebolle

Ingen fødselsdag uden fødselsdagsboller. Disse fødselsdagsboller er luftige og bløde, akkurat lige som en fødselsdagsbolle skal være.

Den her opskrift på fødselsdagsboller er uden tvivl vores ‘go-to’, hvis vi har lyst til boller eller hvis vi gerne vil bage til fryseren. Opskriften er lavet kun med hvedemel, men hvis du har lyst til et sundere alternativ kan du sagtens erstatte noget af hvedemelet med grovere meltyper, som rugmel eller grahamsmel, og tilføje lidt kerner til dejen.

Denne opskrift har endnu ingen anmeldelser.

Fødselsdagsboller

9. januar 2020
: 20
: 2 time(r)
: 10 minutter
: 2 time(r) 10 minutter

Ingen fødselsdag uden fødselsdagsboller. De her boller er luftige og bløde, akkurat ligesom en fødselsdagsbolle skal være.

Af:

Ingredienser
  • 50 g gær
  • 4,5 dl vand
  • 25 g sukker
  • 2 tsk salt
  • 125 g olie
  • 1 æg
  • ca. 1000 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
  • Step 1 Rør gæren ud i vandet.
  • Step 2 Tilsæt sukker, salt, olie og æg.
  • Step 3 Tilsæt melet langsomt. Vær opmærksom på, at der ikke kommer for meget mel i, da bollerne så vil blive tørre.
  • Step 4 Dejen stilles til hævning et lunt sted i 1 time, eller indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.
  • Step 5 Dejen formes til boller på ca. 80 g pr. stk.
  • Step 6 Bollerne stilles til efterhævning i 30 minutter.
  • Step 7 Det sidste æg piskes let, og de efterhævede boller pensles forsigtig med ægget (Tryk ikke for hårdt, da bollerne så vil falde sammen)
  • Step 8 Bages ved 200 grader varmluft i 8-10 minutter, eller ind til de er gyldne og lyder hule, når der bankes på dem.
 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.