Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Dampede blåmuslinger med pesto

Hvis der en aften skal hygges og laves rigtig god mad, så er moules frites et rigtig godt valg. Disse hvidvinsdampede blåmuslinger med basilikumspesto smager suverænt sammen med ovnbagte fritter.

moules frites, hvidvinsdampede blåmuslinger,

Ingredienser (2-3 personer)
1,5 kg blåmuslinger
3 gulerødder
3 forårsløg
3 fed hvidløg
2,5 dl tør hvidvin
2 dl madlavningsfløde
100 g basilikumspesto
2 lime
Salt, peber
Olie

moules frites, hvidvinsdampede blåmuslinger,

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at rense muslingerne. Hvis muslingerne er lidt åbne, og ikke lukker sig i, når de bankes let i bordet, så skal de kasseres.
  2. Skræl gulerødderne, og snit dem i fine tern.
  3. Skær forårsløgene i skiver, og finthak hvidløgene.
  4. Kom lidt olie i en sauterpande, og svits alle grøntsagerne i 3-4 minutter.
  5. Tilsæt hvidvinen, og lad den simre i 5 minutter.
  6. Tilsæt madlavningsfløde og pesto, og smag til med salt og peber. Lad det simre i 3-5 minutter.
  7. Tilsæt lime og blåmuslingerne. Kom låg på sauterpanden, og lad muslingerne dampe i 7-8 minutter, indtil alle muslingerne har åbnet sig. Hvis enkelte muslinger ikke åbner sig, så skal de kasseres.

Enjoy!


Relaterede indlæg

Snoet brød med pesto

Snoet brød med pesto

Her til aften fik stod menuen italiensk simrekylling, der er perfekt til det her kolde vejr. Simrekyllingen giver en rigtig lækker “suppe”, som dette pestobrød er perfekt til at suge op. Brødet er også perfekt til at spice enhver anden ret op.

Tortilla med frisk tun

Tortilla med frisk tun

Nem og hurtig aftensmad kan sagtens være super lækkert, og disse tortillaer med frisk tun er ingen undtagelse. Ananassen giver en dejlig frisk smag, og du kan selv pifte retten op med mere chili, hvis du er en af dem, der godt kan lide ildebrand […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.