Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Cæsarsalat

cæsarsalat, nem salat, sommersalat, salat, kyllingesalat, cæsardressing unden ansjoser, cæsardressing

 

I sidste weekend var vi ude og spise frokost med mine forældre, hvor min mor fik en cæsarsalat. Det gav os lidt inspiration til, hvad vi skulle bruge resterne fra vores butterfly chicken til.

Denne cæsarsalat er ikke helt traditionel. Først og fremmest er den lavet med en pose blandet krølsalat, og ikke romainsalat, som cæsarsalaten normalvis laves med. Desuden kunne vi heller ikke fremskaffe nogle ansjoser til dressingen, så de måtte også undværes. Vi synes dog alligevel, at denne version af en cæsarsalat er et ganske godt byd på en lækker restesalat.

 

cæsarsalat, nem salat, sommersalat, salat, kyllingesalat, cæsardressing unden ansjoser, cæsardressing

 

Ingredienser (2 personer)
125 g blandet krølsalat eller romainsalat
200 g stegt kylling (evt. kyllingebryst)
1 lille rødløg
20 g parmasanost i flager

Croutoner
3 skiver hvidt toastbrød
2 spsk smagsneutral olie
1 tsk flagesalt

Dressing
50 g god mayonnaise
100 g creme fraiche
1 tsk dijonsennep
1 spsk æbleeddike
20 g fintrevet parmasanost
2 fed hvidløg
Salt
Peber

Fremgangsmåde

  1. Start med croutonerne: Skær kanterne af toastbrødet, og skær nu toastbrødet i små tern. Vend brødternene med olie og flagsalt. Fordel brødternene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter – eller indtil de er gyldne og sprøde. Lad croutonerne køle lidt af.
  2. Lav nu dressingen: Bland alle ingredienser godt sammen, og smag til med salt og peber.
  3. Nu til salaten: Riv salaten i mindre stykker, skær rødløg i tynde skiver, og riv kyllingen fra hinanden. Bland salat, kylling, rødløg og parmasanostflager godt sammen. Fordel dressingen og croutonerne over, og server straks (hvis salaten ikke serveres med det samme, så vent med at drysse croutonerne over, da de ellers vil blive bløde).

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *