21. december: Varm julechokolade

varm julechokolade, julechokolade, varm kakao, kakao, varm chokolade

Varm chokolade hører uden tvivl vinteren til. Juleferien står snart for døren, og efter en lang gåtur passer det perfekt med varm chokolade.

Denne version er lavet som en varm julechokolade, hvor mælken er varmet op med en kanelstang. Hvis du har lyst, kan du med fordel tilsætte en smule appelsinskal, når du varmer mælken op. Det giver også en dejlig julesmag.

Ingredienser (3-4 kopper varm chokolade)
6 dl mælk
1 kanelstang
1 knivspids salt
100 g hakket mælkchokolade
80 g hakket mørk chokolade (70%)
1,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Varm mælk, kanelstang og salt op til 85 grader. Lad nu mælken trække i 15 minutter. Varm igen mælken op til 85 grader. Tag kanelstangen op af mælken.
  2. Smelt chokoladen i mælken.
  3. Imens piske fløden til flødeskum.
  4. Server den varme julechokolade med en klat flødeskum i.

varm julechokolade, julechokolade, varm kakao, kakao, varm chokolade

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2 times, 1 visits today)

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *