Tre forskellige påskeæg med marcipan

påskeæg, konfekt, marcipan, marcipanpåskeæg, påskeæg med marcipan, påske æg, marcipan og citron, krokant

Påsken står snart for døren, og Emil har fødselsdag i næsten weekend, så det kan næsten ikke være mere oplagt at lave lækre påskeæg med marcipan – især fordi han er en stor chokoladegris.

Vi lavede egentlig fem forskellige slags, hvoraf de to er ganske traditionelle med marcipan og nougat. De tre øvrige består af henholdsvis mørk chokolade med krokant, mælkechokolade med nougat og krokant samt hvid chokolade med citron.

Påskeæg med citron og hvid chokolade
Ingredienser
125 g + 250 g hvid chokolade
200 g marcipan
1 økologisk citron

Pynt: kandiseret citronskal
1 økologisk citron
3 + 2 dl vand
160 g + 2 spsk sukker

Fremgangsmåde

  1. Start med den kandiserede citronskaller. Skær skallen af citronen med en kartoffelskræller, og skær den i tynde strimler. Kog den i 3 dl vand i 5 minutter. Hæld vandet fra citronerne. Kog 160 g sukker og 2 dl vand op, og tilsæt de strimlede citronskaller. Lad det koge i 15-20 minutter indtil skallerne er klare. Hæld sukkervandet fra citronskallerne, og vend skallerne i de sidste to spsk sukker. Lad citronskallerne tørre helt.
  2. Marcipanmasse: Smelt 125 g hvid chokolade, og bland det sammen med marcipan, saft og skal fra citronen. Stil massen på køl.
  3. Når massen er stivnet formes små æg af ca. 15 g marcipanmasse.
  4. Temperer 250 g hvid chokolade, og dyp æggene heri. Pynt med kandiseret citronskal.

påskeæg, konfekt, marcipan, marcipanpåskeæg, marcipan og citron, krokant, påskeæg med marcipan

Påskeæg med krokant
Ingredienser
200 g marcipan
50 g grofthakkede mandler
75 g sukker
200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med krokanten. Smelt sukker på en pande og tilsæt de hakkede mandler. Lad karamellen blive gylden. Tag karamelmassen af panden. Når massen er kølet af hakkes den groft. Gem 1/4 del af krokanten til pynt.
  2. Bland 3/4 del af den hakkede krokant sammen med marcipanen, og form æg af ca. 15 g marcipanmasse.
  3. Temperer den mørke chokolade, og dyb æggene heri. Pynt med hakket krokant.

påskeæg, konfekt, marcipan, marcipanpåskeæg, marcipan og citron, krokant, påskeæg, konfekt, marcipan, marcipanpåskeæg, marcipan og citron, krokant, påskeæg, konfekt, marcipan, marcipanpåskeæg, marcipan og citron, krokant, påskeæg med marcipan

Påskeæg med nougat og krokant
Ingredienser
200 g marcipan
100 g nougat
50 g grofthakkede mandler
75 g sukker
300 g mælkechokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med krokanten. Smelt sukker på en pande og tilsæt de hakkede mandler. Lad karamellen blive gylden. Tag karamelmassen af panden. Når massen er kølet af hakkes den groft. Gem 1/4 del af krokanten til pynt.
  2. Bland 3/4 del af den hakkede krokant sammen med nougaten. Klem marcipan á ca. 10 g til flade cirkler, og kom en klat nougat-krokantmasse på. Fold marcipanen om. Form til små æg.
  3. Temperer mælkechokoladen, og dyb æggene heri. Pynt med hakket krokant.

påskeæg, konfekt, marcipan, marcipanpåskeæg, marcipan og citron, krokant, c

 

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *