Tarte flambée forestière

tarte flambée forestière, fransk mad, tarte flambee, god mad, nem mad, feriemad

I går fik vi en ægte ferieklassiker (i hvert fald for mit vedkommende) til aftensmad – nemlig en tarte flambée. Jeg har spist utallige tarte flambéer i mine mange sommerferier i Alsace. Min allerførste tarte flambée fik jeg på restauranten “Auberge au Cheval Noir” i Ribeauvillé for rigtig mange år siden, og det var ærlig talt kærlighed ved første mundfuld. Førhen var min yndlings en tarte flambée gratinée, hvor fyldet består af bacon, løg og ost, men nu er jeg blevet helt vild med en tarte flambée forestière – altså skovens tarte flambée, hvor der også er svampe på. Det er altså gudespise!

En tarte flambée skal gerne serveres med en god Riesling fra Alsace – disse kan dog af og til godt være lidt svære at opstøve herhjemme. Vi har dog heldigvis stadig et lille lager af import fra Alsace fra sidst mine forældre var dernede.

Ingredienser (2 stk.)
250 g hvedemel
2 spsk olivenolie
1/2 tsk groft salt
1,5 dl vand

200 g creme fraiche
2 løg
150 g bacon i tern
100 g champignoner
200 g revet ost (brug gerne gruyere eller emmentaler)
1 spsk olivenolie
Salt
Peber
1/2 dl hakket, frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Ælt hvedemel, olivenolie, groft salt og vand godt sammen. Lad det hvile i 10 minutters tid.
  2. Skær løg i ringe, og steg dem møre i 1 spsk olivenolie på en varm pande. Tag dem af panden.
  3. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Rist dem af på panden.
  4. Del dejen i to kugler, og rul dem ud så tyndt som muligt.
  5. Fordel creme fraiche på de to bunde, og krydr med salt og peber.
  6. Fordel løg, champignoner, bacon og tilsidst den revne ost udover bundene.
  7. Tarte flambéerne bages i en forvarmet varmluft ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter, eller indtil osten er gylden og bunden er sprød.
  8. Drys med hakket persille.
Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *