Tapassticks med mozzarella og tomat

tapas, mozzarella, snack, langtidsstegte tomater, cherrytomater, tilbehør, Tapassticks med mozzarella og tomat

Disse små spyd med langtidsbagte cherrytomater og krydrede mini mozzarellakugler er perfekte til tapasbordet, som snack eller bare som lækkert tilbehør. De er nemme at lave – det eneste de kræver er tidberedningstid både i ovnen og på køl.

Tomaterne skal have 3 timer i ovnen, så jeg plejer at lave en stor portion, og så opbevarer jeg dem på køl (de kan holde sig en uges tid). De er nemlig super lækre til at pifte en salat op.

Ingredienser
250 g cherrytomater
2 spsk olivenolie
Et par kviste timian
Salt

20 mini mozzarellakugler
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 håndfuld basilikum

Små tandstikker

Fremgangsmåde

  1. TomaterTænd ovnen på 100 grader. Halver cherrytomaterne, og fordel dem med den flade side opad på en bageplade. Drys med salt og timian, og hæld olivenolien ud over. Tomaterne bages i ca. 3 timer. Hvis tomaterne ikke skal bruges med det samme, så kommes de i en lufttætbeholder, når de er kølet af, og der hældes lidt ekstra olivenolie ud over dem.
  2. Mozzarellakugler: Finthak hvidløg og basilikum, og bland sammen med olivenolien i en skål. Vend mozzarellakuglerne rundt i, og lad dem trække på køl i ca. 1,5 time. Rør gerne rundt i kuglerne hver 20. minut.
  3. Inden serveringen sættes der først en mozzarellakugle på en tandstik, derefter en tomat, og tilsidst en mozzarellakugle.
Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *