Tærte med rødbede og gulerod

tærte med rødbeder og gulerødder

I dag er det tøm-køleskabs-dag, og så er det bare med at få det bedste ud af det, som køleskabet indeholder. Vi havde både æg, rødbeder og gulerødder, som var lige oppe over at skulle bruges, så derfor blev det til denne tærte med rødbeder, gulerødder og bacon.

Ingredienser

1 tærtebund (brug den opskrift som du bedst kan lide)

3 store gulerødder
4 rødbeder
5 æg
1/2 dl mælk
100 g revet mozzerella
150 g bacon i tern
Salt
Peber

Fremgangsmåde

  1. Lav din tærtedej, og læg den i en tærteform.
  2. Skær gulerødder og rødbeder i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern, hvis du har et), og fordel skiverne på tærtebunden sammen med halvdelen af baconen. Gem gerne en håndfuld skiver til senere.
  3. Pisk æg med mælk, mozzerella, salt og peber. Hæld nu massen ud over rødbederne og gulerødderne.
  4. Fordel de sidste rødbede- og gulerodsskiver samt bacon over tærten.
  5. Tærten bages i 30-35 minutter, eller indtil æggemassen er stivnet.
  6. Lad tærten afkøle i 5 minutter inden servering.

Tærte med rødbede og gulerod

 

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *