Svamperisotto

Navnet på denne ret, ’svamperisotto’, er egentlig lidt snyd, da risottoen ikke er lavet på risottoris, men derimod på perlebyg. Svamperisottoen er super lækker og cremet, og så mætter den godt.

Ingredienser

200 g perlebyg
1 løg
2 fed hvidløg
15 g smør
1 dl hvidvin
5 dl hønsebouillon
350 g blandede svampe
50 g fintrevet parmesanost
150 g frisk spinat
Salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Sæt perlebyggen i blød i kogende vand i 3-5 minutter.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Steg dem i smørret til de er møre på en sauterpande.
  3. Hæld vandet fra perlebyggen, og kom dem på panden sammen med løgene.
  4. Hæld vinen over, og lad den dampe lidt in.
  5. Hønsebouillonen tilsættes lidt efter lidt. Der røres godt undervejs.
  6. Lad risottoen koge i 20-25 minutter, eller indtil perlebyggen er mør og risottoen er cremet.
  7. Skær svampene i kvarte, og tilsæt dem risottoen. Lad dem stege med i 5-7 minutter.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Tilsæt parmesanost og spinat, og vend det hele sammen.
  10. Risottoen skal gerne stå og trække i 3-5 minutter inden servering.

Risottoen var rigtig nem at lave, og kan jo varieres i uendeligheder. Og hvis man har lyst kan man evt. tilføje lidt stegt kylling eller kalkun i strimler. Disse tilsættes sammen med champignonerne. Gem evt. lidt bouillon hertil.

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *