Svamperisotto
Risotto er nemt at lave og smager fantastisk. Den her udgave er med svampe og er super lækker og cremet, men er bestemt ikke for den fedtforskrækkede, da den består af en masse smør.
Ingredienser
2,5 dl risottoris (gerne Arborio)
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 dl persille, finthakket
400 g svampe, skåret i skiver
1,5 dl tør hvidvin
6 dl varm hønsebouillon
100 g smør
100 g friskrevet parmasanost
Olie
Salt
Peber
Pynt: Hakket persille
Fremgangsmåde
- Varm lidt olie i en sauterpande. Svits løg og hvidløg heri.
- Tilsæt champignoner og persille, og lad det svitse lidt.
- Tilsæt ris, og lad dem riste lidt.
- Tilsæt herefter vinen, og lad den koge lidt ind.
- Herefter tilsættes den varme hønsebouillon lidt ad gangen over 20 minutter.
- Lad risene koge møre.
- Tilsæt nu smør og parmasanost, og lad det smelte ind i risottoen.
- Smag til med salt og peber, drys med lidt hakket persille og server straks.