Spansk tortillas

tapas, spansk tortillas, kartoffeltærte

En spansk tortillas er super nem at lave, og den kan bruges til alle dages måltider – både som morgenmad, frokost eller aftensmad. Og så kan den serveres både kold og varm. Her har jeg brugt den til et tapasbord, hvor den blev serveret kold, så den blev lavet på forhånd, så den var nem lige at sætte på bordet.

Ingredienser
4 bagekartofler
1 løg
6 æg
1 dl madlavningsfløde
25 g revet parmasanost
Et par kviste timian
Salt
Peber
Olie

Fremgangsmåde

  1. Hak løg groft, og svits dem på en pande i lidt olie. Stil løgene til side.
  2. Skræl bagekartofler, og skær dem i tynde skiver. Svits dem på panden i olie, og krydr med salt, peber og timian.
  3. For et ildfast fad (20×30 cm) med bagepapir, og fordel kartofler og løg i fadet.
  4. Pisk æg med madlavningsfløde, parmasanost, salt og peber. Hæld æggemassen ud over kartoffelskiverne.
  5. Bages ved 160 grader indtil æggemassen har sat sig.
  6. Tortillaen køles ned, hvis den ønskes serveret kold, og skæres i passende firkanter.
Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *