Sommerkage med friske bær

sommerkage, jordbærkage, kage med bær, mandelmarengs, marengskage, soommer, bær, jordbær, blåbær, hindbær

For min kæreste og jeg er sommer lig med friske bær, og i særdeleshed jordbær. Og da vi den anden dag var ude at handle og så friske danske jordbær, som ikke var absurt dyre, var vi selvfølgelig nødt til at slå til, da valget stod mellem dem og nogle billigere, lidt mere triste, udenlandske jordbær. Og hold nu op hvor de danske jordbær bare duftede af dansk sommer – så vi kunne jo selvfølgelig ikke dy os for at smage et enkelt med det samme vi kom hjem. Og hold nu op hvor de bare smagte godt! Resten blev gemt til denne lækre sommerkage bestående af en mandelmarengsbund og forskellige friske bær.

Ingredienser
3 æggehvider
150 g sukker
3 tsk vaniljesukker
150 g mandelmel (lav evt. din egen ved at blende mandler)

2,5 dl piskefløde
100 g frosne hindbær
3 tsk vaniljesukker

250 g friske jordbær
125 g friske hindbær
125 g friske blåbær

Fremgangsmåde

  1. Bund: Pisk æggehvider stive. Tilsæt herefter 1 spsk sukker ad gangen under piskning, indtil sukkeret er opløst.
  2. Vend mandelmel og vaniljesukker i.
  3. Fordel dejen i en springform med en diameter på 25 cm, og bag den ved 150 grader (varmluft) i ca. 20-25 minutter. Bunden skal være gylden, men stadig blød indeni. Køl bunden helt af.
  4. Fyld: Kog de frosne hindbær op i en gryde, og lad dem herefter køle af.
  5. Pisk fløden til skum, og vend de afkølede hindbær i. Fordel på den helt afkølede bund.
  6. Pynt med jordbær, hindbær og blåbær.

sommerkage, jordbærkage, kage med bær, mandelmarengs, marengskage, soommer, bær, jordbær, blåbær, hindbær

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *