Søde bagels med æble

Disse små søde bagels med æble er en virkelig lækker snack til eftermiddagen – de kan spises som de er, men smager også super godt lune med lidt smør eller lidt hjemmelavet marmelade.

Søde bagels med æble og en topping af hakkede mandler og sukker

Ingredienser (12 stk.)
10 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
40 g sirup
2 tsk vanillesukker
2 æbler
75 g havregryn
Ca. 600 g hvedemel

75 g hakkede mandler
2 spsk sukker

Fremgangsmåde

  1. Start med at opløse gæren i det lunkne vand. Tilsæt herefter salt, sirup og vanillesukker.
  2. Riv æblerne, og kom dem sammen med havregrynet i skålen med de øvrige ingredienser.
  3. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt.
  4. Dejen skal være lidt klistret, men ikke for meget (æblerne fugter hele tiden dejen).
  5. Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 60 minutter.
  6. Dejen deles i 12 stykker, som trilles til kugler – hvis dejen er for fugtig tilsættes ekstra hvedemel. Der laves herefter et forholdsvist stort hul i midten af hver enkel bolle.
  7. Bagelsne stilles nu til hævning på et meldrysset bord, bageplade eller hvad man nu lige har i ca. 30 minutter.
  8. Når de er færdighævet skal de koges i godt med vand i ca. 4 minutter (de vendes efter 2 minutter). Det er vigtigt, at vandet ikke buldrerkoger.
  9. Når alle bagels er kogt pensles de med æg og pynt med hakkede mandler og sukker.
  10. De bages derefter i ovnen i ca. 20 minutter ved 190 grader (varmluft).

Søde bagels med æble og en topping af hakkede mandler og sukker

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *