Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Snoet brød med pesto

Brød, pesto, pestobrød

Her til aften fik stod menuen italiensk simrekylling, der er perfekt til det her kolde vejr. Simrekyllingen giver en rigtig lækker “suppe”, som dette pestobrød er perfekt til at suge op.

Brødet er også perfekt til at spice enhver anden ret op.

Ingredienser
1,5 dl mælk
20 g gær
1/2 tsk sukker
1 tsk groft salt
3 spsk olie
300 g hvedemel
150 g basilikumspesto (jeg brugte Gestus’ pesto genovese)

Fremgangsmåde 

  1. Opløs gæren i mælken.
  2. Tilsæt sukker, salt, olie og hvedemel. Ælt dejen godt sammen.
  3. Stil nu dejen til hævning i 1 time.
  4. Rul dejen ud til en rektangel på 20×40 cm. Smør pestoen ud (Lad 1 cm være usmurt hele kanten rundt.
  5. Rul dejen sammen til en ‘pølse’.
  6. Skær ‘pølsen’ over på langs, og læg de to stykker med de snittede side opad.
  7. Sno de to stykker sammen ved at lægge dem skiftevis over hinanden. Brødet skal ikke efterhæve.
  8. Brødet bages nu i en forvarmet ovn på 180 grader (varmluft) i ca. 20-25 minutter.
  9. Serveres gerne lunt, men kan også sagtens spises koldt.

God bagning!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *