Smokey BBQ ben

bbq ben, spareribs, smokey bbq ben, sommermad, grillmad

Sommermad er ensbetydende med grillmad, og det betød, at vi her til aften grillede vores helt egne smokey BBQ ben. De er fantastiske, hvis man er til røg og meget mørt kød. Hvis røg ikke lige er sagen, kan man selvfølgelig bare lade være med at ryge dem på grillen.

Ingredienser
1,6 kg revelsben

Rub
6 tsk groft salt
4 tsk hvidløgssalt
2 tsk spidskommen
1 tsk cayenne peber
3 tsk chilipulver
4 tsk brun farin
4 tsk paprika
1 tsk friskkværnet peber

Marinade
1,25 dl ketchup
1/2 dl brun farin
0,25 dl honning
0,25 dl Worcester sauce
1/2 tsk sennep
2 tsk sojasauce
1 fed presset hvidløg
1 tsk paprika
1 spsk æblecidereddike
1 spsk olie

1 kuglegrill
Kul
4 håndfulde æbleflis

Fremgangsmåde

  1. Kog revelsbenene i letsaltet vand i 45 minutter. Lad dem herefter køle af i vandet i 1,5 time. Dup vandet af med køkkenrulle.
  2. Lav rubben ved at blande alle ingredienser sammen, og gnid revelsbenene ind i den. Lad dem nu stå og trække i minimum 2 timer på køl.
  3. I mellemtiden laves marinaden blande alle ingredienser sammen og opvarme dem under omrøring i en gryde.
  4. Optænd en grillstarter fyldt op med 3/4 kul, og læg æbleflisen i blød i vand.
  5. Når kullene er klar, lægges de i siderne af grillen, da der skal bruges indirekte varme. Æbleflisen fordeles over kullene. Grillens temperatur skal være omkring 150-160 grader.
  6. Revelsbenene lægges på grillen ved indirekte varme (de må altså ikke lægge direkte kullene). Lad benene ryge i 30 minutter, og vend dem når halvdelen af tiden er gået.
  7. Herefter pensles de med marinaden af to omgange. Her skal de igen grille i 30 minutter, og de vendes løbende.

 

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *