Smørbagt blomkål

Smørbagt blomkål, blomkål, bagt blomkål, kogt blomkål, kål, vinterret, vintermad,

Herhjemme kan vi godt lide grøntsager. Men nogle gange bliver det bare lidt kedeligt, at de skal skylles, hakkes og snittes og så blandes sammen. Derfor er det rigtig rart, “bare” at skulle rense blomkålet og så koge og bage det. Et smørbagt blomkål bliver dejlig blødt, men samtidig også sprødt indeni. Desuden får det også dejlig meget smag fra bouillon og smør.

Ingredienser
Et blomkål
1,5 l grøntsagsbouillon
2 lauerbærblade
4 tsk smør

Fremgangsmåde

  1. Rengør og skyl blomkålet. Læg det i vand for at være sikker på, at det er helt rent.
  2. Kom blomkål, bouillon og lauerbærblade i en gryde og bring til kogning.
  3. Kog blomkålet i ca. 10 minutter, afhængigt af størrelse.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  5. Placér blomkål i et ildfast fad sammen med bouillonen. Kom smør på toppen af blomkålet.
  6. Bag i ovnen i ca. 5 minutter. Sæt evt. ovnen på grill de sidste minutter for at få en gylden overflade på blomkålet. Blomkålet kan med fordel overhældes med bullion et par gange imens det er i ovnen.
Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *