Salat med kylling, bulgur og bagte peberfrugter

Denne salat er perfekt som en let aftensmad eller som en lækker frokost.

Ingredienser
250 g kyllingfilet
1 dl bulgur
1,5 dl vand
3 tsk tomatpesto
Olie (1 spsk til kylling, 1 spsk til peberfrugterne)
2 røde peberfrugter (gule kan også bruges)
3 fed hvidløg
2 spsk hakket basilikum
100 g blandet salat
Salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at vaske peberfrugterne.
  2. Smør herefter et ildfast fad med lidt olie. Kom peberfrugterne heri, og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 45 minutter, eller indtil de er bløde.
  3. Vend forsigtigt peberfrugterne hvert 10. minut – der må helst ikke gå hul på dem
  4. Når peberfrugterne er færdigbagte prikkes der et lille hul i enden, og saften fra peberfrugterne hældes ned i en skål.
  5. Saften blandes med 1 spsk olie, 3 fed hakket hvidløg og 2 spsk hakket basilikum.
  6. Skindet pilles forsigtigt af peberfrugterne, og enderne skæres af. Der laves et snit igennem peberfrugterne og kernerne kan nu fjernes.
  7. Peberfrugterne skæres nu i passende stykker, og vendes sammen med olieblandingen. Peberfrugterne stilles på køl i minimum én time, men gerne længere så de trækker mere smag fra hvidløg og basilikum.
  8. Herefter koges bulgur i 1,5 dl vand i ca. 10 minutter, eller efter anvisningen emballagen.
  9. Kyllingfiletterne skæres i strimler, og blandes sammen med pesto og olie. Kyllingen steges på en pande. Når kyllingen er stegt vendes bulguren i. Der smages til med salt og peber.
  10. Kylling, bulgur og de bagte peberfrugter blandes sammen med salat. Kan serveres mens kyllingen stadig er varm, men er også rigtig lækker når kyllingen er kold.

Enjoy!

 

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *