Rødbedehummus

hummus, humus, hummus opskrift, rødbedehummus, tilbehør, tapas

Jeg troede ærlig talt ikke, at jeg kunne lide hummus. Men jeg måtte heldigvis tro om igen. Den anden dag fik jeg nemlig en super lækker salat med rødbedehummus og langtidsstegt oksekød. Mums, det var godt! Og så måtte jeg jo prøve at lave min egen udgave.

Hummus er perfekt til fingermad, hvor tilbehøret bliver skåret ud i stave, så det er lige til at dyppe ned i hummussen. Men det smager altså også utrolig godt som spread i en sandwich med kylling og bacon! Her fik vi peberfrugt, agurk og gulerødder i stave og så lidt ovnebagte kyllingelår. 

Ingredienser
300 g kogt rødbede
1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk tahin
2 spsk olivenolie
1/2 tsk spidskommen
Salt
Peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl kikærterne grundigt, og kom dem op i en blender sammen med de øvrige ingredienser. Blend det godt sammen, men uden at det bliver for fintblendet.
  2. Smag til med salt og peber.
Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *