Rabarbertærte

rabarbertærte med vaniljecreme, opskrift med rabarber, rabarber, rhubarb, sommertærte, sommerdessert, forårskage,

Rabarbersæsonen er for alvor i gang, og det er altså skønt, hvis man som mig virkelig elsker rabarber! I weekenden var min kæreste og jeg hjemme ved mine forældre, og var så heldige at få lidt rabarber fra haven med hjem.

Normalt får vi “bare” rabarber som grød med til vaniljeis til, hvilket også smager suverænt. Men i dag skulle det være lidt anderledes, så det blev til denne smukke (hvis jeg selv skal sige det) rabarbertærte med vaniljecreme.

Ingredienser
Mørdej
125 g blødt smør
1 æg
75 g sukker
250 g hvedemel
1 tsk fint salt
evt. 1 spsk vand, hvis dejen ikke hænger sammen

Vaniljecreme
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena
2,5 dl sødmælk
2 spsk vaniljesukker

Rabarberlåg
300 g rabarber
1,25 dl sukker
2,5 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og ælt sammen med sukker, salt og æg. Hvis dejen ikke hænger sammen, så tilsæt en smule vand. Stil på køl 30-60 minutter.
  2. Rul mørdejen tyndt ud, og placér den i en tærteform (evt. med løs bund). Prik bunden med en gaffel, og fold lidt alufolie, og sæt det på kanten af tærtebunden, så den ikke falder sammen, når den forbages.
  3. Bag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter. Fjern alufolie.
  4. Vaniljecreme: Pisk sukker, vaniljesukker og æg let sammen i en gryde. Bland herefter maizena og sødmælk, og hæld det ned i æggemassen ved konstant piskning indtil kagecremen begynder at tykne lidt (den må ikke blive helt tyk!). Smag evt. til med ekstra vaniljesukker.
  5. Fyld tærtebunden op med vaniljecreme og bag den i 20 minutter. Lad den køle helt af.
  6. Rabarberlåg: Rens rabarberne, og skær dem i tynde skiver ved brug af et mandolinjern (pas på fingrene!) eller bare en grøntsagsskræller.
  7. Kom sukker og vand i en gryde, og kog det på til sukkeret er opløst. Lad det nu bare simre, og kom 3-5 strimler rabarber i ad gangen. Lad dem simre i minut. Gem gerne resten af siruppen, og bland den eventuelt med lidt dansk vand – det smager skønt.
  8. Flet rabarberstrimlerne ovenpå et stykke bagepapir. Når tærten er helt afkølet, vippes det flettede låg over. Klip det til med en saks, så det kommer til at passe.

rabarbertærte med vaniljecreme, opskrift med rabarber, rabarber, rhubarb, sommertærte, sommerdessert, forårskage,

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *