Rabarberkage

rabarberkage, rabarber, kage, sommerkage, rabarberkage med kokos, rabarberkage med marcipan, rabarberkage med kokos og marcipan

Rabarbersæson er for alvor i gang, og vi var så heldige at få fat i nogle smukke vinrabarber forleden. Nogle af dem blev brugt til denne lækre rabarberkage med marcipan og kokos. Den er god svampet og en anelse fugtig på grund af rabarberne.

Vi serverede rabarberkagen med creme fraiche, men en klat vaniljeis vil helt sikkert også klæde kagen godt.

Ingredienser
2 æg
100 g sukker
100 g smeltet smør
100 g hvedemel
50 g kokosmel
1 tsk bagepulver
Kornene fra 1 vaniljestang
100 g marcipan i tern
300 g rabarber i 1/2 cm tykke skiver

2 spsk sukker til drys

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker luftigt. Rør smørret i lidt efter lidt.
  2. Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver og vaniljekorn, og vend det i æggemassen.
  3. Vend marcipantern og 100 g rabarber i dejen, og fordel den i en smurt 20 cm tærteform (gerne med løs bund).
  4. Fordel de resterende rabarber oven på bunden, og tryk dem lidt ned i dejen.
  5. Drys med det resterende sukker.
  6. Bages ved 170 g (varmluft) i 20-25 minutter, eller indtil den er gylden.

God bagelyst!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *