Rabarberkage med sprød crumble

For mig er rabarber lig med forår og at sommeren snart er på vej. Jeg var så heldig at få fingrene i nogle lækre rabarber, og de skulle selvfølgelig bruges i en lækker kage. Det blev til denne super skønne rabarberkage med en sprød crumble på toppen og en svampet kage i bunden.

Rabarber, rabarberkage, crumble, kage med crumble

Ingredienser

Crumble:
90 g margarine
125 g hvedemel
100 g brun farin
1/2 tsk salt

Selve kagen:
450 g rabarber
2 spsk sukker
230 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
3 tsk vanillesukker
225 g blødt margarine
250 g sukker
4 æg

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader (varmluft).
  2. Lav nu crumblen. Smelt margarinen, og bland det sammen med de øvrige ingredienser. Stil crumblen på køl.
  3. Rens rabarberne, skær dem i stykker i en bredde af 1/2-1 cm, og bland dem med 2 spsk sukker og 30 g hvedemel. Stil dem til side.
  4. Margarine og sukker piskes luftigt, og herefter tilsættes et æg af gangen.
  5. 200 g hvedemel, bagepulver, salt og vanillesukker tilsættes, og det hele blandes godt sammen.
  6. Beklæd en bradepande (25×35 cm) med bagepapir. Hæld dejen op i bradepanden, og fordel herefter rabarberne over dejen. Tilsæt smuldres crumblen udover rabarberne.
  7. Kagen bages i ca. 30 minutter eller indtil der ikke hænger noget dej fast, når en kødnål stikkes ned i.
  8. Kagen serveres enten lun eller kold.

Enjoy!

Rabarber, rabarberkage, crumble, kage med crumble

Print Friendly

Læs også

4 kommentarer

  1. Uhhh den rabarberkage ser lækker ud. Kan den fryses ? Skal lave noget dessert af alle mine rabarber til studentergilde om ca en måned.

    Hilsen Lisette

    1. Hej Lisette.

      Jeg har faktisk ikke selv prøvet at fryse den, men jeg tror, at crumblen vil blive blød efter optøning. I stedet ville jeg skære rabarberne i skiver (1/2-1 cm i bredden), og fryse ned, og så først bage kagen lige inden brug, og så bare bruge de frosne rabarber i stedet :)

      Hilsen Sofie

  2. Tak Sofie, jeg tror jeg laver en prøve med nedfrysning og så lune den i ovnen inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *