Mazarinkage med hindbær

mazarinkage, sommerkage, kage med bær, chokoladecreme, hvid chokolade, kage med marcipan, marcipankage, hindbær, blåbær, ribs, mazarinkage med hindbær

Selvom den danske sommer ikke ligefrem er noget at råbe hurra for lige nu, så kan man altså godt lave lækre sommerkager! I går lavede lavede jeg denne skønne mazarinkage med hindbær i bunden, hvid chokoladecreme og friske bær på toppen. Det er en rigtig kaloriebombe – men man kan jo altid bare nøjes med et lille stykke?

Ingredienser
375 g marcipan
375 g blødt smør
525 g sukker
2 tsk vaniljesukker
6 æg
150 g creme fraiche
75 g mælk
140 g hvedemel
250 g frosne hindbær (optøede)

Hvid chokoladecreme
300 g hakket hvid chokolade
5 dl piskefløde

Pynt
Friske bær – her har jeg brugt hindbær, blåbær og ribs

Fremgangsmåde

  1. Start med kagen. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Pisk marcipan, smør, sukker og vaniljesukker luftigt. Pisk herefter et æg i ad gangen.
  3. Tilsæt creme fraiche, mælk og hvedemel, og pisk dejen godt sammen.
  4. Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 28 cm i diameter.
  5. Hæld lidt af dejen ned i springformen, og fordel lidt af de optøede hindbær ovenpå. Kom lidt mere dej på, og flere hindbær. Fortsæt sådan indtil der ikke er flere hindbær og mere dej.
  6. Bag kagen i ca. 40-60 minutter. Tjek løbende om kagen er færdig. Det er vigtigt at kagen er gennembagt, når den tages ud af ovnen. Køl kagen helt af.
  7. Nu til chokoladecremen. Opvarm 2,5 dl piskefløde, og smelt den hakkede chokolade heri. Køl massen helt ned (på køl) i minimum 3 timer. Når massen er kold, piskes den luftigt.
  8. Pisk de resterende 2,5 dl piskefløde, og vend sammen med chokolademassen. Fordel chokoladecremen på kagebunden.
  9. Pynt med friske bær.

mazarinkage, sommerkage, kage med bær, chokoladecreme, hvid chokolade, kage med marcipan, marcipankage, hindbær, blåbær, ribs, mazarinkage med hindbær

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *