Marcipansnegle

Der findes næsten ikke noget bedre end en kanelsnegl, som er godt snasket. Men disse super lækre marcipansnegle med mandler lavet af wienerbrødsdej gør et godt forsøg, for de smager intet mindre end fantastisk.

snegle med marcipan, marcipansnegle, kanelsnegle

Ingredienser (24 stk.)

Dej:
550 g hvedemel
1 tsk salt
60 g sukker
50 g gær
2,5 dl mælk
1 æg
300 g margarine

Fyld:
250 g marcipan
250 g blødt smør
250 g sukker
75 g hakkede mandler

snegle med marcipan, marcipansnegle, kanelsnegle

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i det kolde mælk. Tilsæt æg, salt og sukker.
  2. Ælt melen i. Dejen skal være en smule klistret.
  3. Drys lidt hvedemel på bordet, og rul nu dejen ud til en rektangel, der har en bredde på 30 cm og en tykkelse på 5 mm.
  4. Margarinen skal nu rulles ind i dejen. Skær margarinen i tynde skiver (brug evt. en ostehøvl), og læg margarinen på den midterste tredjedel af dejen. Fold siderne ind over margarinen, så det danner en form for bog.
  5. Drej dejen 90 grader, så ‘ryggen’ af bogen ligger ind mod dig selv. Rul nu dejen ud, så den har en tykkelse af af 5 mm igen. Foretage denne proces 3 gange, så du til sidst har 27 lag margarine.
  6. Når du har lavet den sidste foldning af dejen, rulles dejen ud i en bredde af 25 cm. Dejen skal have en tykkelse af 3-4 mm.
  7. Ælt marcipan, smør og sukker godt sammen, og smør det ud på dejen. Drys med hakkede mandler.
  8. Rul dejen sammen til en roulade, og skær stykker af, som har en tykkelse på 4 cm.
  9. Kom ’slippen’ ind under hver snegl, så remoncen ikke flyder så meget ud.
  10. Kom evt. sneglene ned i en muffinsform, så remoncen ikke flyder ud, når sneglene bages – men de kan også sagtens bages direkte på en bageplade.
  11. Sneglene hæver nu i 45 minutter.
  12. Bages ved 180 grader (varmluft) i 10-13 minutter indtil de er gyldne.

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *