Lagkage med hindbær- og hvid chokolademousse

lagkage med hindbær- og hvid chokolademousse, hindbærmousse, hindbærlagkage, hvid chokolade lagkage

I fødselsdagsgave fik jeg en halvkugleform af min søster og svoger, og jeg har bare ventet på en anledning til at kunne få lov til at bruge den. Og endelig fik jeg mulighed for det! Min søde kærestes arbejdsplads har nemlig holdt jubilæum i denne weekend, så derfor skulle han selvfølgelig have en kage med. Det blev denne lagkage med hindbær- og hvid chokolademousse.

Ingredienser
Kagebund
125 g sukker
1 æg
1 dl mælk
115 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
2,5 spsk usødet kakao
1 tsk bagepulver
75 g margarine

Hindbærmousse
400 g frosne hindbær
80 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
5 dl piskefløde
6 blade husblas

Hvid chokolademousse
150 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
2 blade husblas

Krystalliseret hvid chokolade
25 g hvid chokolade
25 g sukker
25 g vand

Pynt
Friske hindbær
Frisk rød skovsyre

Fremgangsmåde

  1. Kagebund: Sukker og æg piskes luftigt. Mælk piskes i. Hvedemel, vanilje, bagepulver og kakao blandes og blandes i dejen. Smelt margarinen, og bland den i dejen.
  2. Fyld dejen i en springform med en diameter på 19 cm, og bag kagebunden ved 180 grader (varmluft) i ca. 15-20 minutter, eller indtil kagen er fast. Lad kagebunden køle helt af.
  3. Hindbærmousse: Kog hindbær op, og mos dem godt. Sigt kernerne fra. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter, og smelt husblassen i den varme hindbærsaft. Lad det afkøle en smule.
  4. Pisk sukker og æggeblommer luftigt, og vend det sammen med den afkølede hindbærsaft. Pisk fløden til flødeskum, og vend den sammen med hindbær-æggemassen.
  5. Kom kageplast i en kagering på 19 cm, og sæt kageringen rundt om kagebunden. Fyld 4-5 cm hindbærmousse oven på kagebunden. Og stil på køl indtil hindbærmoussen har sat sig.
  6. Fyld den resterende hindbærmousse op i en halvkugle form (med otte halvkugler), og stil denne i fryseren (så er det nemmere at få halvkuglerne ud, når kagen skal pyntes).
  7. Hvid chokolademousse: Når hindbærmoussen har sat sig, skal den hvide chokolademousse laves.Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Opvarm 3/4 dl piskefløde (må endelig ikke koge), og smelt den hvide chokolade heri. Smelt nu husblassen i den varme chokoladeblanding. Lad det afkøle en smule.
  8. Pisk de resterende 2,25 dl piskefløde til flødeskum, og vend det sammen med den afkølede chokoladeblanding.
  9. Tag kagering og kageplast af kagen med hindbærmousse, og udvid kageringen til den har en diameter på 21 cm. Kom nyt kageplast i, og sæt den ned omkring kagen igen.
  10. Hæld den hvide chokolademousse udover kagen, så det kommer ned omkring siderne og på toppen. Stil igen kagen på køl.
  11. Krystalliseret hvid chokolade: Smelt den hvide chokolade over vandbad. Og varm sukker og vand op i en gryde til det har en temperatur på 136 grader.
  12. Hæld den varme sukkermasse udover den smeltede hvide chokolade, og pisk det godt sammen til der dannes klumper. Spred chokoladen ud på et stykke bagepapir, og lad det afkøle.
  13. Pyntning: Når den hvide chokolademousse har sat sig kan kagen pyntes. Fjern kagering og kageplast fra kagen, og pres hindbærmoussebomberne ud af formen. Fordel dem nu på kagen sammen med krystalliseret hvid chokolade, friske hindbær og rød skovsyre.

lagkage med hindbær- og hvid chokolademousse, hindbærmousse, hindbærlagkage, hvid chokolade lagkage

 

Print Friendly

Læs også

4 kommentarer

  1. Den ser godt nok lækker ud. Skal bage den her i weekenden. Er det rigtig forstået at det er 1 kagebund og alt moussen skal oven på ?
    Kan kagen lægges sammen dagen før også med moussen ovenpå ?.

    1. Mange tak :) Ja, det er rigtig forstået, at der er en bund med al moussen ovenpå. Du kan sagtens lave kagen dagen før – det gjorde jeg i hvert fald selv :)

      Mht. hindbærmoussen, så lod jeg den stå i 2-3 timer.

    1. Så vil jeg lave den i morgen den skal spises søndag 😊 Jeg synes det smart at “overtrække” den med mouss, det første gang jeg prøver det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *