Koldhævede flutes

Koldhævede flutes, flutes, brød, grove flutes, grovbrød

Lækkert brød er altid godt tilbehør til en god middag, og de her koldhævede flutes er bestemt ingen undtagelse. De er super sprøde, især fordi de bages med damp i ovnen og på en pizzasten.

Ingredienser (4 små flutes)
10 g gær
2 dl koldt vand
1 dl mørk øl
1 tsk akaciehonning
2 tsk urtesalt
1 spsk hvidvinseddike
75 g rugmel
100 g sigtemel
250 g durummel

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt sammen.
  2. Lad nu dejen stå natten over (minimum 12 timer – gerne længere) i køleskabet i en skål, der er lukket til med husholdningsfilm.
  3. Næste dag: del dejen i otte lige store dele, og tril hver del til en “pølse”. Sno “pølserne” sammen to og to, så der bliver fire brød i det hele.
  4. Lad brødene hæve i 1 time.
  5. Sæt en pizzasten i midten af ovnen samt en bradepande i bunden af ovnen, og varm ovnen op til 250 grader.
  6. Placer brødene på pizzastenen, og hæld 1/2 liter vand i bradepanden, så det begynder at dampe. Luk ovnen hurtigt.
  7. Bag brødene i 25 minutter indtil de er gyldne og sprøde.
Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *