Kernebrød

kernebrød, franskbrød, brød, fuldkornsbrød, rugmel, rugbrød, brød med rugmel, grovbrød

 

Herhjemme bager vi ikke særlig tit store brød, da det stort set altid ender med, at halvdelen ender i skraldespanden – og det er der jo ikke noget sjovt ved. Men i dag havde jeg virkelig lyst til at bage et brød, med en dejlig sprød skorpe. Halvdelen af brødet blev også spist nærmest inden det kom ud af ovnen, så denne gang når det vist ikke at blive kedeligt.

Det blev denne gang til et lækkert brød lavet på rugmel og fyldt med lækre kerner.

Ingredienser (1 brød)
25 g gær
3,5 dl lunkent vand
1 spsk akaciehonning
2 tsk groft salt
30o g rugmel
300 g hvedemel
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner

kernebrød, franskbrød, brød, fuldkornsbrød, rugmel, rugbrød, brød med rugmel, grovbrød

kernebrød, franskbrød, brød, fuldkornsbrød, rugmel, rugbrød, brød med rugmel, grovbrød

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæret i vandet, og tilsæt honning og salt. Ælt rugmel og hvedemel godt ind. Dejen skal være klistret.
  2. Stil dejen til hævning i 1 time.
  3. Ælt nu alle kernerne ind i dejen, og form dejen til et rundt brød. Hvis dejen stadig er meget klistret, kan du med fordel komme lidt hvedemel på hænderne.
  4. Lad brødet efterhæve i 1 time.
  5. Bag brødet ved 200 grader (varmluft) i 25 minutter, indtil det er gyldent, og lyder hult, når du banker på det.

God bagelyst!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *