Kartoffel-porresuppe med rodfrugtchips

DSC_0145

Vejret skriger jo ikke ligefrem af sommer de her dage, så en suppe er på sin plads til aftensmad. I dag blev det derfor til en kartoffel-porresuppe med drys af sprøde rodfrugtchips og lidt stegt bacon.

Ingredienser (6 personer)
1,3 kg kartofler
200 g gulerødder
100 g persillerødder
3 porrer
5 fed hvidløg
evt. et par kviste timian
evt. 2 laurbærblade
Vand
Salt
Peber

Topping
150 g bacon i tern
150 g blandede rodfrugter (jeg har her brugt gulerødder og persillerødder)
1 tsk kryddersalt1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler, gulerødder og persillerødder, og skær dem i grove tern. Kom dem i en stor gryde.
  2. Rens porrer grundigt for jordrester, og skær den i grove stykker, og kom dem ned i gryden. Tilsæt hvidløg, timiankviste, laurbær, salt og peber.
  3. Fyld nu gryden op med vand til grøntsagerne er dækket. Lad suppen koge indtil alle grøntsager er møre.
  4. Tag timiankviste og laurbærblade op. Hæld en smule af suppevandet fra (gem det), og blend suppen og juster konsistensen med det vandet, der er hældt fra. Smag til med salt og peber.
  5. Server suppen sammen med sprødstegt bacon og rodfrugtchips.

Topping

  1. Steg bacon sprødt.
  2. Skær rodfrugter i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern), og kom dem i en pose sammen med salt og olie. Ryst posen så salt og olie fordeler sig.
  3. Fordel nu rodfrugterne på en bageplade. Bag rodfrugterne i ca. 15 minutter ved 180 grader (varmluft), indtil de krøller sig sammen og bliver sprøde.
  4. DSC_0147

 

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *