Kartoffel-porresuppe med bacondrys

kartoffel-porre suppe med bacon, kartoffel-porre suppe, suppe, kartoffelsuppe, kartoffel-porresuppe

Selvom kalenderen siger, at det er forår, er det altså stadig pænt blæsende her i Herning – og derfor er det altid godt med en suppe at lune sig på. Denne gang blev det til en super nem kartoffel-porresuppe med bacondrys på toppen.

Ingredienser (4 personer)
1 kg kartofler
5 porrer
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
250 g bacon i tern
11,5 dl vand
Salt
Peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Rens porrerne og skær den hvide del i skiver. Gem de grønne toppe til senere. Finthak hvidløgene.
  2. Varm olivenolie op i en gryde, og svits kartofler, porrer og hvidløg i gryden ved lav varme i 10 minutter. Krydr med salt og peber.
  3. Tilsæt vand, og lad suppen koge i 15 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.
  4. Mens suppen koger, steges bacon af på en pande.
  5. Skær de grønne porretoppe i tynde skiver, og steg dem sammen med baconen et par minutter.

kartoffel-porre suppe med bacon, kartoffel-porresuppe, kartoffel-porre suppe, suppe, kartoffelsuppe

Opskriften er lavet i samarbejde med Meny Rønde. Ovenstående opskrift, tekst og billeder tilhører derfor Meny Rønde v/René Sønderby Povlsen og er omfattet af reglerne om ophavsret og må dermed alene anvendes privat og må ikke videreformidles.

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *