Kanelsticks

Disse søde kanelsticks er en virkelig lækker lille snack. De er super nemme at lave, og så smager de bare godt.

kanelsnegl, kanel, kanelkage, kage kanel

Ingredienser (30 stk.)

Dej:
1,75 dl mælk
50 g sukker
65 g smør
25 g gær
2,25 dl lunkent vand
1/2 æg (resten bruges til pensling)
1 tsk salt
650 g hvedemel

Fyld:
100 g smør
150 g sukker
3 tsk stødt kanel

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen. Kom mælk, sukker og 65 g smør op i en gryde, og varm det op til smørret er næsten smeltet. Lad det køle lidt af. 
  2. Rør gæret ud i det lunkne vand i en stor skål.
  3. Slå ægget ud i en lille skål, og pisk æggeblomme og æggehvide sammen, og kom halvdelen op til gæren.
  4. Tilsæt salt og smør-, mælk- og sukkerblandingen. 
  5. Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er blød og smidig. 
  6. Dejen stilles nu til hævning et lunt sted i en time.
  7. Når dejen har hævet, deles den i to lige store dele, som rulles ud i en firkant på ca. 25×40 cm.
  8. Smelt 100 g smør, og pensel de to firkanter med det.
  9. Bland sukker og kanel, og drys det ud over firkanterne.
  10. Fold firkanterne én gang på den smalleste led. Skær nu strimler på en tykkelse af 3-4 cm.
  11. Twist hver strimmel to gange, og placér dem på en bageplade. De stilles nu til hævning i 30 minutter.
  12. Bages ved 180 grader i 8-10 minutter.

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *