Jordbærtærte

En lækker jordbærtærte hører sommeren til. Denne jordbærtærte er virkelig skøn, og smager af et ekstra stykke. Opskriften tager udgangspunkt i ‘Elisas gode jordbærtærte’, men har fået lidt finjusteringer undervejs, som kun er med til at gøre den bedre.

Jordbærtærte, sommertærte, tærte med frugt, frugttærte, elisas gode jordbærtærte, elisa, elisas jordbærtærte

Ingredienser
Mørdej:
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
1/2 æg

Fyld:
150 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
1/2 æg

Kagecreme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena
2,5 dl sødmælk
2 spsk vaniljesukker
2,5 dl piskefløde

Andet:
100 g mørk chokolade
500 g jordbær

Fremgangsmåde

  1. Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og ælt sammen med sukker og æg. Stil på køl 30-60 minutter.
  2. Rul mørdejen tyndt ud, og placér den i en tærteform (evt. med løs bund).
  3. Fyld: Rør sukker, marcipan, smør og æg sammen, og fordel fyldet på tærtebunden.
  4. Bag tærtebunden ved 200 grader i 10-12 minutter, eller indtil den er gylden. Stil tærtebunden til afkøling.
  5. Kagecreme: Pisk sukker, vaniljesukker og æg let sammen i en gryde. Bland herefter maizena og sødmælk, og hæld det ned i æggemassen ved konstant piskning indtil kagecremen tykner. Smag evt. til med ekstra vaniljesukker. Stil kagecremen til afkølning.
  6. Når kagecremen er afkølet piskes fløden til skum, og vendes sammen med kagecremen. Stil på køl.
  7. Smelt chokoladen, og fordel den i et tyndt lag på tærtebunden. Lad chokoladen størkne, og fordel herefter flødecremen udover tærtebunden.
  8. Rens jordbærene, og skær dem i skiver, og fordel dem i et fint mønster ovenpå flødecremen.
  9. Server gerne kagen med det samme.

Enjoy!

Jordbærtærte, sommertærte, tærte med frugt, frugttærte, elisas gode jordbærtærte, elisa, elisas jordbærtærte

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *