Hjemmelavede forårsruller

forårsruller, hjemmelavede forårsruller, spring rolls, forårsruller med svinekød

Herhjemme har vi flere gange prøvet at lave friske, vietnamesiske forårsruller, hvilket vi store fans af! For det er super hyggeligt at sidde ved bordet og samle sin aftensmad. Så sidder man ligesom og nyder sin aftensmad på en anden måde end normalt. Men for at gøre det lidt anderledes end vi plejer, så lavede vi forleden disse lækre hjemmelavede forårsruller fyldt med svinekød, gulerødder og spidskål.

Forårsrullerne er friturestegte, og er derfor ikke blandt de mest fedtfattige retter, men de smager altså fantastisk. De kan bruges som både forret og hovedret, og hvis der er nogle til overs, kan de også sagtens varmes i ovnen igen – og så er de stadig sprøde og lækre.

Ingredienser (30-40 stk.)
500 g hakket svinekød
1 finthakket løg
4 gulerødder, i tynde strimler
100 g champignoner, i tynde strimler
1/2 spidskål, i tynde strimler
2 spsk soya
Peber
100 g tynde risnudler
1 spsk olie

30-40 plader optøet forårsrulledej (kan købes hos etniske købmænd)

ca. 1/2 l smagsneutral olie til friturestegning
Soya og sur-sød sauce som dyppelse

Fremgangsmåde

  1. Brun kød af i en gryde i lidt olie. Tilsæt løg, gulerødder, champignoner, soya og peber. Lad det stege lidt. Når gulerødderne er møre, og svinekødet er helt brunet af tilsættes spidskålen, og lad det hele stege lidt.
  2. Imens kommes risnudler i en skål, og hældes over med kogende vand indtil de er bløde. Vandet sigtes fra, og risnudlerne blandes med kødet.
  3. Fyldet skal nu dryppe af en en sigte, så der ikke kommer for meget væske i forårsrullerne.
  4. Nu skal forårsrullerne foldes. Læg en plade af forårsrulledejen på et bord med en spids ind mod dig selv. Læg ca. 2 spsk fyld på (ud mod spidsen der vender ind mod dig selv). Fold spidsen ind over fyldet, og rul sammen én gang. Fold siderne ind over fyldet, og pensl med en smule vand på den sidste spids, og rul forårsrullen færdig. Se evt. hvordan her.
  5. Varm olien op i en sauterpande til max 180 grader, og kom 4-6 forårsruller i ad gangen. Vend dem når de er gyldne.
  6. Når forårsrullerne er færdige tages de op ad olien, og drypper af på noget fedtsugende papir.

Servér dine hjemmelavede forårsruller med lidt sojasauce og sur-sød sauce som dyppelse. Og hvis du laver forårsrullerne på forhånd kan de lunes i ovnen.

 

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *