Hindbærtærte med marcipan

I går havde vi gæster, og menuen lød på hjemmelavet burger til hovedret, serveret med hjemmelavede pomfritter, chilimayo og aioli. MUMS! Til dessert fik vi denne lækre hindbærtærte med marcipan, og den kan helt sikkert anbefales – der var i hvert fald ikke mere tilbage. Tærten blev serveret med lidt vanilleis til, og det supplerede tærten perfekt, da den er let syrlig.

Hindbærtærte, marcipantærte, hindbær og marcipan

Ingredienser
Mørdej:
225 g hvedemel
125 g margarine
4 spsk sukker
1/2 vanillestang (kornene herfra)
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 æg
evt. 2 spsk koldt vand

Fyld:
450 g frosne hindbær
75 g sukker
1/2 vanillestang (kornene herfra)
2 spsk maizena
175 g revet marcipan

1 æggeblomme til pensling

Hindbærtærte, marcipantærte, hindbær og marcipan

Fremgangsmåde

  1. Start med at smuldre margarinen ud i melet. Tag kornene ud af vanillestangen og bland det med sukkeret (så kornene ikke sidder i klumper), og tilsæt sammen med salt og bagepulver. Tilsæt æg og ælt det hele godt sammen. Hvis dejen er lidt tør, så tilsæt evt. lidt koldt vand. Stil dejen på køl i en time, da det så vil være nemmere at arbejde med.
  2. Tag det meste af dejen (ca. 1/4 gemmes til at lave gitter) og rul det ud til en cirkel. Kom dejen i en tærteform – jeg smurte ikke min på forhånd, da det er en nonstick tærteform. Pres dejen lidt ned i formen.
  3. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag bunden i ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.
  4. Mens bunden er i ovnen vendes de frosne bær med sukker, vanillekorn og maizena. Vend igen vanillekornene med lidt sukker, så de ikke klumper.
  5. Når bunden tages ud af ovnen, rives marcipanen ud over, og hindbærene fordeles over, så de dækker hele bunden.
  6. Den resterende del af dejen rulles tyndt ud, og skæres i tynde strimler (omkring 1-1,5 cm). Strimlerne flettes ud og ind. Til sidst kommes en bredere stimmel hele vejen rundt i kanten. Denne strimmel pressen godt sammen med den allerede forbagte bund.
  7. Mørdejsgitteret pensles med æggeblomme, og tærten bages i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter indtil gitteret er gyldent.
  8. Når tærten er kølet lidt af, tages den ud af formen (hvis du har en tærteform med løs bund eller bager den i en springform), og den serveres gerne lun – den kan sagtens lunes igen før servering, og server med lidt vanilleis til.

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *