Passion for mad, bagværk og hygge i køkkenet

Hasselback æbler

hasselback æbler, bagte æbler, bagt æbler, kanel æbler, juledessert, vinterdessert, efterår, efterårsdessert, madblog

Mens vi lader op til den helt store julemiddag med and, brunede kartofler osv., er det rart med en lille dessert, som ikke er lige så fed som en risalamande. Æbler, kanel og mandler er en perfekt smagskombination, og disse hasselback æbler smager derfor fantastisk (hvis vi selv skal sige det).

Ingredienser
2 store æbler
50 g smør
1 spsk kanel
2 spsk rørsukker
50 g mandler

Tilbehør:
Vaniljeis

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl æblerne. Halver dem og fjern kernerne.
  3. Skær riller 2/3 ned i æblerne (du må altså ikke skærer hele vejen igennem). Fordel æblerne med den flade side nedad.
  4. Smelt smør og bland det sammen med kanel og rørsukker. Fordel halvdelen af smørblandingen ud over æblerne.
  5. Tildæk æblerne med staniol, og tilbered dem i 20 minutter.
  6. Fjern staniolen, og tilbered æblerne i yderligere 10 minutter.
  7. Hak mandlerne, og bland dem i den resterende del af smørblandingen.
  8. Fordel mandlerne på æblerne, og bag dem i yderliger 5-10 minutter – indtil mandlerne er sprøde.
  9. Serveres lune med en klat vaniljeis.

hasselback æbler, bagte æbler, bagt æbler, kanel æbler, juledessert, vinterdessert, efterår, efterårsdessert, madblog



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *