Hård lagkage

lagkage, hård lagkage, kage, creme, bær, bærlagkage, Ærø

Dette er min absolutte yndlingslagkage. Den smager af sommer og sol, og gamle minder. Det er en gammel familieopskrift, og stammer fra min oldefar på Ærø, og kom videre til Fyn med min mormor. Da min bedstefar aftjente værnepligt fik han tilsendt en hård lagkage i ny og næ i en fin rund lagkageæske lavet af træ – og hvor har han bare fortalt mange historier om, at æsken var tom, når han kom ind på hans stue efter han havde været på vagt. Hans medmenige kunne simpelthen ikke lade lagkagen være – og jeg kan faktisk godt forstå dem!

Lagkagen er super nem at lave. Det eneste den kræver er en masse tid til at trække, så den bliver rigtig lækker! Og hvis der er rester i overskud, så smager de altså også bare fantastisk på andendagen.

Ingredienser
Bunde:
375 g margarine
375 g hvedemel
285 g sukker

Creme:
5 dl mælk
4 æg
4 spsk hvedemel
4 spsk sukker
4 tsk vaniljesukker
1/4 l piskefløde

Pynt:
400 g jordbær
150 g blåbær
50 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Bundene: Smelt margarine, og bland den sammen med hvedemel og sukker. Del dejen i to, og fordel den i to springforme med en diameter på 25 cm.
  2. Bag bundene ved 175 grader i ca. 10 minutter, eller indtil de er gyldne. Lad bundene køle helt af inden de fjernes fra springformen, ellers kan de nemt knække.
  3. Kagecreme: Mælken bringes i kog i en gryde.
  4. De øvrige ingredienser blandes sammen i en skål, og den kogende mælk hældes langsomt i mens der piskes.
  5. Hæld massen tilbage i gryden, og massen skal op og koge igen indtil den tykner.
  6. Lad kagecremen køles helt af.
  7. Pisk fløde, og vend den sammen med den afkølede kagecreme.
  8. Placér en kagebund på et fad, og fordel halvdelen af kagecremen på bunden. Fordel lidt bær ovenpå.
  9. Kom den anden bund oven på, og fordel resten af kagecremen på bunden. Pynt med de sidste bær og den hakkede chokolade.
  10. VIGTIGT! Lad nu kagen trække i minimum 9 timer inden servering, så bundene kan nå at trække en smule fugt fra kagecremen.

God bagelyst!

lagkage, hård lagkage, kage, creme, bær, bærlagkage, Ærø

Print Friendly

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *