17. december: Grønkålstærte

grønkålstærte, tærte, tærte med bacon, tærte med hytteost

Én uge til jul – og vi glæder os helt vildt. Det bliver en uge, hvor vi forhåbentlig kan komme til at slappe lidt mere af end vi indtil videre har gjort i december. Vi er endelig ved at være helt på plads i vores nye hus, så nu kan vi for alvor få tid til at julehygge lidt.

Dagens opskrift er denne skønne grønkålstærte med bacon og valnødder. Den er let at lave, og så smager den virkelig skønt.

Ingredienser
1 grov tærtedej
6 æg
100 g hytteost
100 g grønkål
100 g bacon
35 g valnødder
Salt
Peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Steg baconet sprødt på en pande.
  3. Kom tærtedejen i en tærteform på 24 cm. Skær eventuelt den overskydende dej fra.
  4. Bland æg og hytteost godt sammen.
  5. Hak grøntkål og bland den sammen med baconet i æggemassen. Fyld æggemassen i tærteformen.
  6. Hak valnødderne og drys den over tærten.
  7. Dæk tærten til med stanniol (ellers bliver grønkålen meget mørk), og bag den i 20 minutter. Tag nu stanniolen af og bag tærten indtil æggemassen er sat.

Opskriften er lavet i samarbejde med Meny Rønde. Ovenstående opskrift, tekst og billeder tilhører derfor Meny Rønde v/René Sønderby Povlsen og er omfattet af reglerne om ophavsret og må dermed alene anvendes privat og må ikke videreformidles.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1 times, 1 visits today)

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *