Gammeldaws fastelavnsboller

gammeldaws fastelavnsboller, fastelavnsboller med æblekage, fastelavn, boller med fyld,

Fastelavn er lige om hjørnet og derfor skal man jo have fastelavnsbollerne klar. Sidste år bagte jeg nogle skønne fastelavnsboller med marcipan, men i år skulle de være lidt anderledes. Disse skønne boller er kombineret med en gammel klassiker, nemlig æblekage. Derfor kalder vi dem “Gammeldaws fastelavnsboller”. Bollerne har en skøn syrlig smag og er super nemme at lave.

Ingredienser
200 g smør
1,5 dl lunkent vand
25 g gær
1 æg
25 g sukker
1/2 tsk fint salt
ca. 550 g hvedemel

Fyld
600 g æble i grove tern
1/2 dl vand
2 tsk vaniljesukker
100 g knuste makroner

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og lad det afkøle lidt.
  2. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt æg, sukker, salt og det afkølede smør. Tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen. Dejen skal føles en smule fedtet. Stil nu dejen til hævning i 1 time et lunt sted.
  3. Mens dejen hæver laves der æblemos ved at komme æbler, vand og vaniljesukker op i en gryde. Lad æblerne koge ud. Køl mosen af.
  4. Når mosen er kølet af blandes æblemosen med de knuste makroner.
  5. Rul dejen ud til en kvadrat på ca. 40×40 cm. Del dejen ind i 16 kvadrater (lav 3 snit på hver led).
  6. Fordel æblemosen på de 16 kvadrater.
  7. Luk fastelavnsbollen ved at klemme hjørnerne sammen, og stil bollerne med lukningen nedad på en bageplade. Stil fastelavnsbollerne til efterhævning i 30 minutter.
  8. Fastelavnsboller bages i 8-10 minutter eller indtil de er gyldne ved 180 grader (varmluft). Når de er færdige stilles de til afkølning på en rist.
  9. Når de er afkølede kan de eventuelt pyntes med glasur.

God bagelyst!

gammeldaws fastelavnsboller, fastelavnsboller med æblekage, fastelavn, boller med fyld,

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *