Friske forårsruller med chilidip

Der er ikke noget mere hyggeligt end at sidde ved spisebordet og “samle” maden. Af den grund elsker jeg friske, vietnamesiske forårsruller – det er lækkert og fyldt med en masse dejlige grøntsager.

I dag bestod hovedingrediensen af tigerrejer, men kylling i strimler er virkelig også godt.

Tilbehør til friske forårsruller: fintsnittet spidskål, avokado, mango, gulerødder og agurk, lækre sprødstegte rejer og chilidip med soya

Ingredienser
200 g tigerrejer
2 spsk olie
1 chili
3 fed hvidløg

1/2 agurk
1 mango
1 avokado
1 gulerod
1/4 spidskål

Rispapir
Glasnudler

Chilidip:
1/2 dl soja
1 spsk olie
1 tsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg
1 chili
1/2 tsk spidskommen

Fremgangsmåde

  1. En chili og tre fed hvidløg finthakkes og kommes sammen ned to spsk olie ned til rejerne. Lade rejerne trække i et par timer, så får de langt mere smag. Lige inden servering lynsteges rejerne på en meget varm pande.
  2. Alle grøntsager skæres i ultratynde strimler – i en længde så de lige passer ned i forårsrullen.
  3. Glasnudler koges efter anvisning på pakken.
  4. Chili og hvidløg til chilidippen finthakkes, og blandes med de øvrige ingredienser.
  5. Når det hele er klart er det så bare at blødgøre rispapiret i noget varmt vand, og derefter samle sin helt en forårsrulle af lige de ingredienser, som man nu en gang har lyst til.

Udover chilidippen dyppede vi også vores friske forårsruller i ren soya og sød chilisovs.

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *