Focaccia

Dette focacciabrød er rigtig lækkert, både som en lille snack eller som tilbehør til aftensmaden.


Ingredienser
440 g hvedemel
2,5 dl lunkent vand
15 g gær
1 tsk salt
4 spsk olie
Salt med krydderi og olie

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt hvedemel, salt og olie.
  3. Rør det hele godt sammen, gerne 5-7 minutter på røremaskine. Dejen er meget våd.
  4. Smør en bageform (30×25 cm) godt med olie. Kom dejen op i formen.
  5. Stil dejen til hævning i minimum én time. Dejen skal være hævet til dobbelt størrelse.
  6. Prik huller med en kødnål i dejen.
  7. Drys med salt (gerne en med krydderi) og hæld godt med olie ud over omkring 0,5 dl).
  8. Bag foccaciaen ved 225 grader i 10-13 minutter, indtil den er gylden.

Prøv eventuelt også at komme soltørrede tomat eller rosmarin i hullerne. Det smager også skønt!

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *