Flødeboller med moccaskum

Skønne flødeboller med moccaskum.

flødeboller

Ingredienser (30 små flødeboller)
60 g stærk kaffe
150 g sukker
80 g glukosesirup
2 tsk vanillesukker
100 g æggehvider
2 spsk sukker
200 g marcipan til bunde
200 g mørk chokolade til overtræk

Evt. hakkede mandler til pynt

Fremgangsmåde

  1. Rul marcipanen tyndt ud (ca. 5 mm). Tryk cirkler ud af marcipanen med en diameter på 4-5 cm. Brug eventuelt et lille glas. Bag marcipanen ved 180 grader i 4 minutter, eller indtil de er gyldne. Køl bundene af på en rist.
  2. Kog den stærke kaffe, sukker, glukosesirup og vanillesukker indtil massen har en temperatur på 117 grader.
  3. Mens massen koges op, piskes æggehvider og 2 spsk sukker luftigt.
  4. Hæld nu den varme sukkerlage i en tynd stråle ned til æggehviderne, mens der piskes. Når al sukkerlagen er tilsat piskes guffen i minimum 10 minutter, indtil guffen er kølet af. For at fremskynde denne proces kan skålen sættes ned i en anden skål fyldt med isterninger, eller der kan lægges et viskestykke med isterninger rundt om skålen.
  5. Når guffen har stuetemperatur kommes den op i en sprøjtepose. Klip et stort hul i posen, og sprøjt massen på marcipanbundene.
  6. Lad flødebollerne hvile i minimum 1 time.
  7. Smelt og temperer chokoladen, og overtræk flødebollerne. Stil eventuelt flødebollerne på en palet henover skålen med chokolade, og hæld chokolade over med en ske.

Enjoy!

Du kan også lave flødeboller med andre smage, eventuelt helt almindelige, med hindbærskum eller limeskum. Hvis du kommer flødebollerne i en fin lille æske vil de også være perfekte som en værtindegave.

flødeboller

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *