Flødeboller med limeskum

Anderledes flødeboller med limeskum. Limen tager noget af det søde fra guffen i flødebollerne – de er super lækre!

flødeboller med lime

Ingredienser (30 små flødeboller)
60 g limesaft (saft fra ca. 4 lime, vej af for at få den rigtige mængde)
150 g sukker
80 g glukosesirup
2 tsk vanillesukker
100 g æggehvider
2 spsk sukker
200 g marcipan til bunde
200 g mørk chokolade til overtræk

flødeboller med lime

Fremgangsmåde

  1. Rul marcipanen tyndt ud (ca. 5 mm). Tryk cirkler ud af marcipanen med en diameter på 4-5 cm. Brug eventuelt et lille glas. Bag marcipanen ved 180 grader i 4 minutter, eller indtil de er gyldne. Køl bundene af på en rist.
  2. Kog limesaft, sukker, glukosesirup og vanillesukker indtil massen har en temperatur på 117 grader.
  3. Mens massen koges op, piskes æggehvider og 2 spsk sukker luftigt.
  4. Hæld nu den varme sukkerlage i en tynd stråle ned til æggehviderne, mens der piskes. Når al sukkerlagen er tilsat piskes guffen i minimum 10 minutter, indtil guffen er kølet af. For at fremskynde denne proces kan skålen sættes ned i en anden skål fyldt med isterninger, eller der kan lægges et viskestykke med isterninger rundt om skålen.
  5. Når guffen har stuetemperatur kommes den op i en sprøjtepose. Klip et stort hul i posen, og sprøjt massen på marcipanbundene.
  6. Lad flødebollerne hvile i minimum 1 time.
  7. Smelt og temperer chokoladen, og overtræk flødebollerne. Stil eventuelt flødebollerne på en palet henover skålen med chokolade, og hæld chokolade over med en ske.

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *