Fiskefrikadeller med bacon

fiskefrikadeller, frikadeller, fiskefrikadeller med bacon, fisk, lys fisk, alternativ fisk, nem fisk

Sidst vi rodede vores fryser igennem for at kigge hvad den havde af skjulte skatte fandt vi en masse god hvid fisk. Godt nok er vores fryser ikke særlig stor, men der kan nu godt forputte sig noget alligevel. Fisken vidst vi ikke lige hvad vi skulle gøre med, så derfor blev det til en omgang fiskefrikadeller med friske krydderurter og bacon. Sidstnævnte er med til at givet fiskefrikadellerne en lidt mere røget smag. Min kæreste syntes, at det lød lidt mærkeligt med bacon i, men der skulle nu ikke meget overtalelse til for at få ham med på ideen, for han mener helt bestemt, at bacon er et uundværligt krydderi.

Vi fik fiskefrikadellerne varme til en omgang lun kartoffelsalat, men de smager altså også rigtig godt kolde på en skive rugbrød dagen efter.

Ingredienser
750 g hvid fisk
200 g bacon
1 løg
1/2 tsk fint salt
2 æg
2 spsk hvedemel
4 spsk fløde
Friskkværnet peber
1 dl hakkede, friske krydderurter (evt. persille og purløg)

Olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skær fisken i mindre stykker, og blend den sammen med bacon og løg. Der skal stadig være konsistens i det.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt det godt sammen. Form frikadellerne med en ske.
  3. Varm en pande godt op, og hæld en smule olie på. Steg hver fiskefrikadelle i 3-4 minutter på hver side.
Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *