Efterårskoteletter med æbler

efterårskoteletter med æble, efterårskoteletter med æbler, kotelet, æbler, efterårsmad, madblog, svinekød

Efteråret er for mange lig med simremad, og vi er ingen undtagelse. Desværre er det ikke altid, at vi har tid til simremad, især ikke i hverdagene. Derfor er disse skønne efterårskoteletter med æbler et rigtig godt alternativ, fordi retten ikke skal simre lige så længe som andre retter. Kødet bliver super mørt og får masser af smag fra de syrlige æbler og søde løg.

Ingredienser
2 skaftkoteletter
2 spsk olie
400 g kartofler
2 rødløg
2 røde æbler
3 dl grøntsagsbouillon
2 tsk tørret timian
3 fed hvidløg
Frisk persille
Salt
Peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Varm en pande op med olien. Steg skaftkoteletterne 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
  3. Skær løg, kartofler og æbler i skiver, og fordel dem i et ildfast fad.
  4. Finhak hvidløg, og tilsæt det i det ildfaste fad sammen med tørret timian. Vend det hele godt sammen.
  5. Placer koteletterne oven på grøntsagerne, og hæld grøntsagsbouillonen over. Krydr med salt og peber.
  6. Dæk fadet til med stanniol, og tilbered retten i ovnen i 30-40 minutter – indtil kartoflerne er møre og koteletterne er gennemstegt.
  7. Drys med frisk persille inden servering.

efterårskoteletter med æble, efterårskoteletter med æbler, kotelet, æbler, efterårsmad, madblog, svinekød

Opskriften er lavet i samarbejde med Meny Rønde. Ovenstående opskrift, tekst og billeder tilhører derfor Meny Rønde v/René Sønderby Povlsen og er omfattet af reglerne om ophavsret og må dermed alene anvendes privat og må ikke videreformidles.

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *