Dampede blåmuslinger med pesto

Hvis der en aften skal hygges og laves rigtig god mad, så er moules frites et rigtig godt valg. Disse hvidvinsdampede blåmuslinger med basilikumspesto smager suverænt sammen med ovnbagte fritter.

moules frites, hvidvinsdampede blåmuslinger,

Ingredienser (2-3 personer)
1,5 kg blåmuslinger
3 gulerødder
3 forårsløg
3 fed hvidløg
2,5 dl tør hvidvin
2 dl madlavningsfløde
100 g basilikumspesto
2 lime
Salt, peber
Olie

moules frites, hvidvinsdampede blåmuslinger,

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at rense muslingerne. Hvis muslingerne er lidt åbne, og ikke lukker sig i, når de bankes let i bordet, så skal de kasseres.
  2. Skræl gulerødderne, og snit dem i fine tern.
  3. Skær forårsløgene i skiver, og finthak hvidløgene.
  4. Kom lidt olie i en sauterpande, og svits alle grøntsagerne i 3-4 minutter.
  5. Tilsæt hvidvinen, og lad den simre i 5 minutter.
  6. Tilsæt madlavningsfløde og pesto, og smag til med salt og peber. Lad det simre i 3-5 minutter.
  7. Tilsæt lime og blåmuslingerne. Kom låg på sauterpanden, og lad muslingerne dampe i 7-8 minutter, indtil alle muslingerne har åbnet sig. Hvis enkelte muslinger ikke åbner sig, så skal de kasseres.

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *