Chilimayo

Chilidip, chilimayonnaise, chilimayo, aioli

Chili er blevet meget populært, så derfor skal du heller ikke snydes for en lækker chilimayo. Chilimayoen passer rigtig godt til skaldyr, fordi det supplere godt til skaldyrenes sarte smag, men kan også sagtens bruges til at dyppe nogle hjemmelavede pomfritter i.

Ingredienser
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1,5-2 dl smagsneutral olie
1 tsk sennep
1 tsk hvidvinseddike
1 chili
Salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Kom æggeblommer og sennep i en skål, og pisk luftigt.
  2. Tilsæt olie lidt efter lidt under konstant piskning, indtil den ønskede konsistens er opnået.
  3. Tilsæt hvidvinseddike, finthakket chili og smag til med salt og peber.

Chilimayoen kan med fordel laves dagen i forvejen, så den rigtig kan stå og blive stærk.

Enjoy!

Print Friendly

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *